Menu

sekretariát MÚ:  ​​469 326 403

Město Skuteč

Cestopisné povídání: Laponskem na lyžích i pěšky

Kdy: 27. 2. 2018 19:00

Kde: Regionální muzeum Skuteč

Cestopisné povídání: Laponskem na lyžích i pěšky 1

Multimediální cestovatelská přednáška Pavly Bičíkové o letním a zimním putování s batohem na zádech drsnou švédskou divočinou za polárním kruhem - Laponskem.
Uslyšíte příběh o třítýdenní cestě Národním parkem Sarek, kam se na konci léta Pavla vydala jen ve dvou s batohem na zádech. Sarek je považován za poslední evropskou divočinu, kde místo cest, mostů a obydlí najdete nádherné hory, malebná údolí, ledovce, mokřady, divoké řeky a jezera. Místo lidí zde potkáváte divoká zvířata. A spíš než telefonní signál chytíte soba. Pochopíte, že v divočině nemá cenu plánovat, ale spíše naslouchat a nechat se vést.
V březnu projeli na běžkách v arktických mrazech po Královské stezce Kungsleden kolem nejvyšší hory Švédska Kebnekaise a Národním parkem Abisko. Během putování odhalovali tajemství Sámů (Laponců), kteří zde žijí a i dnes se živí pastevectvím sobů a mají stále svoji kulturu i šamanské rituály. Uslyšíte jejich hrdelní zpěv, joik, který prý vytváří bránu mezi jejich niternými pocity a přírodou.

Typ akce: ostatní (přednáška)

Další informace

Adresa místa konání

Regionální muzeum Skuteč, Rybičkova 364, Skuteč, 539 73

Cena

Plné vstupné: 50 Kč Snížené vstupné: 25 Kč
Snížené vstupné platí pro děti do 15 let

Organizátor

Regionální muzeum Skuteč
nahoru