Menu

sekretariát MÚ:  ​​469 326 403

Město Skuteč

Věčnou milenku Almu Mahlerovou uvidíme o den dříve

Věčnou milenka Almu Mahlerovou uvidíme o den dříve

Došlo k mimořádné změně termínu představení. Doufáme, že vzhledem k tomu, že se tak děje s dostatečným časovým předstihem, nezpůsobí Vám tato změna žádné problémy. Původně avizovaný čtvrtek 3. listopadu neplatí a hra se odehraje o den dříve, tedy už ve středu 2. listopadu.

Vstupenky koupíte na www.vstupenkyskutec.cz nebo na odboru kultura a školství Městského úřadu Skuteč nebo v Turistickém informačním centru v budově Městského muzea Skuteč.


Alma Mahlerová, považovaná za jednu z nejpřitažlivějších a nejkrásnějších žen Vídně přelomu 19. a 20. století, byla slavnou ženou slavných mužů – skladatele a dirigenta Gustava Mahlera, architekta a zakladatele Bauhausu Waltera Gropiuse, spisovatele Franze Werfela, a milenkou a múzou mnoha dalších – malíře Gustava Klimta, skladatele Alexandra von Zemlinského a malíře Oskara Kokoschky, se kterým prožila asi nejbouřlivější a nejintenzivnější vztah.

„Hra se slovy a emocemi se všemi příchutěmi“ se odehrává v roce 1960 v New Yorku, při schůzce nakladatele a Almy číslo 1, která se na sklonku života rozhodne sepsat paměti a uvést tak v život všechny své slavné, již mrtvé manžele i milence. Další velmi důležitou rolí je mladá Alma číslo 2, která je jakýmsi alter egem a vzpomínkami.

Hrají: Radka Fidlerová, Máša Málková a Ondřej Volejník.

nahoru